11:14
Структура 2016/2017 навчального року
Структура 2016/2017 навчального року: заборонено відпрацювання по суботах

 

МОН України визначило про структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це йдеться у листі МОН України від 09.06.2016 № 1/9-296. У МОН України зазначають, що відповідно до законодавства, структуру навчального року мають встановлювати загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з місцевими органами управління освітою. Отже, наступний навчальний рік розпочинатиметься 1 вересня 2016 року, а завершуватиметься не пізніше 1 липня наступного року. Тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин, температурний режим тощо).

У листі зазначено, у випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах (з метою надолуження навчального матеріалу, чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону) не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів. Традиційно, для учнів 4-их, 9-их та 11-их класів навчальний рік буде завершено проведенням державної підсумкової атестації. Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення МОН України буде затверджено додатково. Зважаючи на можливе призупинення навчального процесу з поважних причин (карантин, вдодаткові вихідні для підготовки до ДПА/ЗНО тощо), кількість фактично проведених вчителями уроків може бути меншою від попередньо запланованої. У такому випадку навчальний заклад та вчителі обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання тощо. У МОН України наголошують, що менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини, не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати. Також МОН України надано рекомендації щодо розроблення робочих навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів на 2015/2016 навчальний рік. Робочі навчальні плани розробляються у такій же формі та за тими ж рекомендаціями, як і в минулі роки.

Джерело: http://www.pedrada.com.ua/news/3759-qqn-16-m6-10-06-2016-struktura-20162017-navchalnogo-roku-zaboroneno-vdpratsyuvannya-po-subotah

 

Переглядів: 591 | Додав: tatjanalazorenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar